Tsekouratoi.gr

H παρέα των τρελών στο internet

Τζαβέλλας: «Δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα κορωνοϊού στην Τουρκία»

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε

και διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του ‘’Metropolitan Hospital’’ και γιατρός του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος ο οποίος μίλησε για την αντιμετώπιση του covid-19.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους ξεκινώντας με τον κ. Θέο:

Για την πανδημία του κορωνοϊού:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πάσχουμε. Έχει κηρυχθεί ένας γενικός συναγερμός για το ανθρώπινο είδος. Υπάρχει μια πανδημία. Αναμφίβολα αυτό θα επηρέαζε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, επομένως και τα σπορ και το ποδόσφαιρο. Ως γιατρός ομάδας θα μπορούσε να καταθέσω κάποια στοιχεία από την εμπειρία και το πώς προσπαθούμε εμείς να το αντιμετωπίσουμε στη δικιά μας ομάδα.

Ο χώρος του αθλητισμού είναι ένας χώρος με πολύ έντονες σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Εννοώ ότι οι παίκτες αγκαλιάζονται, ανταλλάζουν χειραψίες και έρχονται πολύ κοντά, πράγμα που αντίκειται με την κατευθυντήρια οδηγία που μας λένε οι επιστήμονες ότι όλα αυτά είναι απαγορευτικά τώρα πιά μέχρι να μπορούμε να ελέγξουμε την κατάσταση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός».

Για τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη:«Ήταν μια διαδικασία που ακολουθήσαμε από τη στιγμή που πολύ ορθά και πολύ θαρραλέα ο πρόεδρος μας ανακοίνωσε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό. Από εκεί και μετά από τη στιγμή που συνεχίζονταν οι διαδικασίες έπρεπε εμείς να διασφαλίσουμε υγιεινές και κατάλληλες συνθήκες τόσο για τους δικούς μας παίκτες, όσο και γι’ αυτούς που θα ερχόντουσαν.Σε χρόνο ρεκόρ καταφέραμε και εξετάσαμε τα άτομα που είναι σε άμεση επαφή με την πρώτη ομάδα και εξασφαλίσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα τα αποτελέσματα που ευτυχώς ήταν αρνητικά. Αυτό δηλώσαμε στην UEFA και το γεγονός αυτό αποτέλεσε βασικό παράγοντα ώστε να γίνει ο αγώνας με τη Γουλβς. Ο πρόεδρος μας είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Είναι επιχειρηματίας και έχει αναπτύξει πολλές δραστηριότητες στο εξωτερικό και αναπόφευκτα έγινε θύμα αυτής της κατάστασης και ο ίδιος».

Πώς κρίνει την απόφαση να διακοπούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες:
«Άκουσα πριν από κάποιες μέρες ότι στο NBA δύο παίκτες κάποιας ομάδας νόσησαν και μέσα σε μία ώρα βγήκε απόφαση να σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό που έχει ανεκτίμητη αξία είναι η ίδια η ζωή. Δείξατε σε βίντεο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να λέει πολύ σωστά

”Μην σε νοιάζει το μπάσκετ. Να σε νοιάζει η ζωή σου και η υγεία σου”. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για μια κατάσταση επικίνδυνη που αφορά όλο το ανθρώπινο είδος και πρέπει να το χειριστούμε κατάλληλα και με ψυχραιμία. Θεωρώ ότι ένα από τα απαραίτητα μέτρα είναι η διακοπή κάποιων αθλητικών δραστηριοτήτων μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Τα σπορ δεν γίνονται μόνο γι’ αυτούς που μετέχουν, αλλά και γι’ αυτούς που τα παρακολουθούν. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να γίνονται οι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Η κατάσταση είναι ακόμα ανεξέλεγκτη. Γνωρίζω ό,τι γνωρίζετε κι εσείς. Ρωτάμε τους ειδικούς για να μας δώσουν οδηγίες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι η πρόληψη. Πρόληψη σε συνδυασμό με υπευθυνότητα».

Για το αν πιστεύει ότι θα διεξαχθούν το Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες:
«Δεν πρέπει να βάζουμε σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή. Αν πρέπει να αποφευχθούν οι πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού, θεωρώ ότι καλό θα ήταν για κάποιο διάστημα να διακοπούν αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες».
Για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία λόγω του κορωνοϊού:

«Τα πράγματα είναι πολύ καλά. Δεν νομίζω ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και επίσης θεωρώ ότι αυτή η κουβέντα δεν ωφελεί σε κάτι αυτή τη στιγμή. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε επακριβώς τι συμβαίνει εδώ. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι λένε ακριβώς τα ΜΜΕ. Οι άνθρωποι εδώ είναι καθησυχαστικοί. Αυτό μένει να φανεί όμως. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το επόμενο διάστημα».

Για τη συμμετοχή της εθνικής Τουρκίας στο προσεχές Euro:
«Το σημαντικό για την Τουρκία ήταν να καταφέρει να προκριθεί στο Euro. Από τη στιγμή που τα κατάφεραν επικρατεί ένα κλίμα χαράς. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει και με εμάς όταν καταφέρνουμε να προκριθούμε σε μια μεγάλη διοργάνωση. Νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό είναι λίγο δυσαρεστημένοι διότι έχουν πάρα πολλούς τραυματισμούς και κάποιους σοβαρούς. Ξαναλέω όμως ότι το σημαντικό γι’ αυτούς ήταν να προκριθούν και το γεγονός αυτό έχει μετρήσει πολύ στο να υπάρχει καλό κλίμα στην Τουρκία».

Για το γεγονός ότι το Euro θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις:
«Νομίζω ότι το καλύτερο για όλους θα ήταν να διεξαχθεί σε μία χώρα, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί τελικά να αποδειχθεί ότι είναι κάτι καλό».

Για το τι έφταιξε και η εθνική μας δεν κατάφερε να προκριθεί:
«Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που μπόρεσα να βρεθώ σε ένα Euro και σε ένα Μουντιάλ. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στο ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι εμείς μετά το 2014 αφήσαμε την εθνική απροστάτευτη. Την οδηγήσαμε σε πάρα πολλά λάθη. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να δημιουργείται κάτι όμορφο και να αντιστρέφεται το κλίμα. Και ελπίζω στην επόμενη διοργάνωση να είμαστε εκεί, διότι υπάρχει το υλικό. Νομίζω ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και πιστεύω ότι η χώρα μας διψάει για μια τέτοια επανεκκίνηση».

Για το αν υποτιμήσαμε το Nations League:
«Όχι, δεν το υποτιμήσαμε. Γενικά δεν υποτιμούσαμε ποτέ κανέναν αντίπαλο. Απλώς πιστεύω ότι επηρεαστήκαμε από τον αποκλεισμό μας από την Κροατία. Υπήρχαν και κάποια άλλα προβλήματα εσωτερικά. Η ομάδα δεν έβγαζε υγεία και στο ποδόσφαιρο όταν δεν υπάρχει υγεία δεν υπάρχουν και αποτελέσματα. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα χρόνια που αγωνίζομαι».

Για το αν θεωρεί κάποια ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του Euro:
«Είναι πάρα πολύ νωρίς. Οι ομάδες είναι τελείως διαφορετικές το καλοκαίρι. Σίγουρα οι μεγάλες ομάδες είναι τα φαβορί και πάντα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση».

Για την Αλάνιασπορ:
«Κάνουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Είμαστε στην 6η θέση αυτή τη στιγμή. Κι από την άλλη έχουμε κι ένα σοβαρό προβάδισμα για να βρεθούμε για πρώτη φορά σε ένα τελικό Κυπέλλου Τουρκίας. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι φοβερό να βρεθούμε στον τελικό και γιατί όχι να κατακτήσουμε και το κύπελλο. Μου λείπει κάποιες φορές η Ελλάδα. Με τα παιδιά που βρίσκονται εδώ (Μπακασέτας, Σιώπης) περνάω καλά».

Πηγή: https://ellada.press

Categories: Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *