Tsekouratoi.gr

H παρέα των τρελών στο internet

Τσίπρας: «Δεν Βρισκόμαστε Σε Πόλεμο, Ούτε Αντιμετωπίζουμε Εισβολή Εχθρικών Δυνάμεων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

υποστήριξε πως «υπερασπιστήκαμε καλύτερα τα σύνορα από τη σημερινή κυβέρνηση».

«Delivery» αποτελεί για τους Ευρωπαίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς δεν απαιτεί τίποτα από την Ευρώπη την ώρα που η Τουρκία πιέζει την Ελλάδα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι το σχέδιο Μητσοτάκη είναι να μείνουν στην Ελλάδα όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ζήτησε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, εθνικό σχέδιο για αποσυμφόρηση στα νησιά και ξεκαθάρισε ότι «δεν βρισκόμαστε βέβαια σε πόλεμο, όπως θέλει να εμφανίζει μια ανίκανη, απροετοίμαστη και πανικόβλητη κυβέρνηση, μπας και δημιουργήσει κλίμα εθνικής εγρήγορσης για να κρύψει πίσω του τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες της. Ούτε αντιμετωπίζουμε εισβολή εχθρικών δυνάμεων. Ωστόσο η προσφυγική κρίση έχει μετεξελιχθεί  εμφανώς και σε γεωπολιτική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση «να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Να ζητήσει κυρώσεις στην Τουρκία εάν συνεχίσει να παραβιάζει την κοινή δήλωση με την ΕΕ. Να ζητήσει άμεσα πρόγραμμα μετεγκατάστασης στην Ευρώπη. Να απλοποιήσει τη διαδικασία ασύλου με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προσλήψεις. Να αποσύρει την ΠΝΠ που πέρασε με ανοιχτή τη Βουλή».

«Ρατσιστικός πόλεμος»

Ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε και την δράση παρακρατικών ομάδων λέγοντας: «εμείς κάναμε γνωστό στα πέρατα του πλανήτη ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι συνώνυμο της ανθρωπιάς. Δεν είναι ο πολιτισμός του τραμπουκισμού, της αυτοδικίας, της δίωξης, του πογκρόμ, της αντιμετώπισης απελπισμένων ανθρώπων με όρους ρατσιστικού πολέμου».

«Απρόσμενο δώρο» για τη Μέρκελ ο Κ. Μητσοτάκης

«Είναι εθνικά επικίνδυνο αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Delivery για τους συντηρητικούς και αντιδραστικούς φίλους του στην Ευρώπη κάνει ο κ. Μητσοτάκης. Σε βάρος της Ελλάδας. Με όσα εμβατήρια κι αν επιχειρεί να καλύψει αυτή την απαράδεκτη πολιτική», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «η ευρωπαϊκή επιδίωξη που προβλέψιμα εξυπηρετεί ο προβλέψιμος  κ. Μητσοτάκης» είναι «τη Βουλγαρία να φυλάει σαν το μαντρόσκυλο τα χερσαία σύνορα και την Ελλάδα να έχει διπλό ρόλο. Να κάνει το ίδιο στον Εβρο και να μετατρέπει τα νησιά της σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών». «Και για να τη κρύψει αυτήν την αλήθεια ο Κ. Μητσοτάκης διεξάγει έναν επικοινωνιακό πόλεμο, εν ονόματι της υπεράσπισης της πατρίδας, βέβαια. Επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εθνικιστικής και σε μεγάλο βαθμό ρατσιστικής έκρηξης, που βρίσκει τη θερμή υποστήριξη όλης της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς», πρόσθεσε.

Κάνοντας κριτική στις παραλείψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως «όταν η Τουρκία παραβιάζει τόσο κατάφωρα την Ευρωτουρκική Συμφωνία και σε απειλεί και με τις προσφυγικές ροές, πέραν των πολεμικών και ερευνητικών σκαφών. Και εσύ από την Ευρώπη δεν απαιτείς όχι μόνο  κυρώσεις αλλά ούτε μια δήλωση σκληρής καταδίκης. Και την ίδια στιγμή δε της ζητάς να μοιραστεί μαζί σου το βάρος των ροών αλλά τη ξελασπώνεις και από πάνω με τη παρουσία της ηγεσίας της στον Έβρο, να βγάζει από πάνω της τη ρετσινιά ότι δε βοηθάει την Ελλάδα. Τότε όχι απλά είσαι ο αγαπημένος τους πρωθυπουργός αλλά ένα απρόσμενο δώρο». Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε με νόημα ότι η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σε αντίθεση με το 2015 – 2016, «δε φαίνεται να ανησυχούν και τόσο. Δε φαίνεται να έχουν χάσει τον ύπνο τους. Γιατί σήμερα στην Ελλάδα πρωθυπουργός είναι κος Μητσοτάκης». «Αφού αφού τα έκανε μπάχαλο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τώρα κάνει αυτό ακριβώς που πρέπει ώστε η ευρωπαϊκή ηγεσία να αισθάνεται ευτυχής. Δε ζητάει ούτε Σύνοδο Κορυφής που θα τους δυσκολέψει, ούτε κυρώσεις απέναντι στη Τουρκία μπας και συμμορφωθεί και ξανατηρήσει τη Συμφωνία, ούτε φυσικά νέα προγράμματα μετεγκαταστάσεων των προσφύγων, των αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στις δικές τους χώρες. Παρά μονάχα ικανοποιείται με κονδύλια για να χτίσει νέα κέντρα, με λόγια αγάπης και επιβράβευσης για το πόσο καλός είναι και με ένα φιλικό χτύπημα στη πλάτη δίπλα στον Έβρο ποταμό. Και την ίδια στιγμή, προκειμένου να κρύψει τη γύμνια του, ντύνεται ο ίδιος με τη στολή των σκληρών της Ευρώπης, με τη στολή του Όρμπαν και του Κουρτζ, αυτών δηλαδή που μας έκλειναν τα σύνορα το 15, κάνοντας ένα ακόμη απρόσμενο δώρο στην Ευρωπαϊκή ηγεσία. Διότι όσο και να παριστάνει τον Όρμπαν ο οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός, Όρμπαν δε θα γίνει», υπογράμμισε.

Φυλάξαμε τα σύνορα καλύτερα και χωρίς προπαγάνδα

Αναφερόμενος στο θέμα των συνόρων ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «η φύλαξη των συνόρων μας είναι αυτονόητο καθήκον για κάθε κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πατρίδα χωρίς σύνορα. Και ως κυβέρνηση υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα της Ελλάδας να φυλάγει τα σύνορά της. Και το υπερασπιστήκαμε καλύτερα από ότι η σημερινή, αν και χωρίς επικοινωνιακούς παιάνες και προπαγάνδα πολέμου. Υπερασπιστήκαμε, όμως, και συχνά με κόστος πολιτικό, λόγω της εμπρηστικής προπαγάνδας της ΝΔ, και τις αρχές του ανθρωπισμού, και τα δικαιώματα των προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι λωτοφάγοι οι Έλληνες. Θυμούνται ότι κληθήκαμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα να διαχειριστούμε μια πρωτόγνωρη προσφυγική κρίση».

«Αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊό θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι»

Ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και επικρίσεις για τον ΕΟΔΥ, εξέφρασε ο κ.Τσίπρας: «Αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορωνοϊο και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι», σχολίασε.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκρυψε πως «φοβάμαι ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα το επόμενο διάστημα.  Η εξέλιξη στην Πάτρα είναι πολύ ανησυχητική». «Εμείς ορθώς αναβάλαμε όλες τις μαζικές κομματικές εκδηλώσεις μας γιατί έχουμε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Και ορθώς επίσης δεν έχουμε επιλέξει μια πολιτική ισοπεδωτικής κριτικής στην κυβέρνηση, όπως έκανε αυτή σε εμάς, ακόμη και σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό της δημόσιας υγείας», υπογράμμισε και υπενθύμισε ότι «πέρυσι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή μας κατηγορούσε ως υπεύθυνους για τους θανάτους από την εποχιακή γρίπη, ενώ οι αντίστοιχοι φέτος είναι πολλαπλάσιοι.

Φανταστείτε λοιπόν αν είχαμε επί των ημερών Ξανθού και Πολάκη κορονοϊο και αν είχε συμβεί αυτό που συνέβη στη Πάτρα, τι θα είχε συμβεί. Θα ζητάγανε το κεφάλι τους επί πίνακι».

«Εμείς αντιθέτως με αίσθημα ευθύνης δε θα επικεντρώσουμε στη κριτική και στη καταγγελία αλλά θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με κάθε τρόπο εποικοδομητικά, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του ΕΣΥ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε ότι «πρέπει άμεσα να ζητήσουμε να ενισχυθούν τόσο τα προληπτικά μέτρα όσο και οι ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία. Πρέπει να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια. Και να τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα».

Ακόμη ζήτησε «να γίνει και μια σύσταση στον ΕΟΔΥ, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτήν την αντιεπιστημονική, αναχρονιστική και εν τέλει επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, θέση και στάση σε σχέση με τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να πάρει και η εκκλησία, όπως αντίστοιχα ελήφθησαν σε άλλες χώρες καθολικές και ορθόδοξες σε σχέση με τη Θεία Κοινωνία».

Πέτσας: Ο Τσίπρας δεν άντεξε ούτε δύο μέρες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έκανε την εξής δήλωση για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Τσίπρας δεν άντεξε ούτε δύο μέρες. Άλλα είπε στο MEGA μπροστά σε εθνικό ακροατήριο κι άλλα σήμερα μιλώντας στο κομματικό ακροατήριο. Στον καθένα αυτό που θέλει να ακούσει.  Οι “κωλοτούμπες” είναι ειδικότητά του. Όπως και η μόνιμη κριτική του στους χειρισμούς της κυβέρνησης, με την οποία όμως συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά ότι ο κ. Τσίπρας και η εθνική υπευθυνότητα δεν πάνε μαζί».

Πηγή: huffingtonpost

Categories: Ειδήσεις

1 reply

  1. Αντε στα τσακιδια ρε παλιοξεφτιλα κατεστρεψες την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *