Tsekouratoi.gr

H παρέα των τρελών στο internet

Χλωροκίνη: Τι λέει ο Elon Musk για το φάρμακο – ελπίδα κατά του κορονοϊού

Ο ιδρυτής της διαστημικής

εταιρείας SpaceX και της Tesla, Ίλον Μασκ, ο οποίος είπε στους υπαλλήλους του αυτό το μήνα ότι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα από ό, τι από τον κοροναϊό, αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα της χλωροκίνης ως “θεραπεία για τον ϊό”.

Η ανάρτησή του στο Twitter προκάλεσε μια φρενίτιδα σχολίων και retweet με περισσότερους από 47.600 χρήστες.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας έγραψε πως “ίσως αξίζει να εξεταστεί η χλωροκίνη για το C19” ενώ το τιτίβισμα του περιελάμβανε επίσης ένα σύνδεσμο με τη μελέτη του Dr James M. Todaro από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Μάλιστα ανέφερε ότι του χορηγήθηκε το φάρμακο όταν υπέφερε από ελονοσία.

Όπως είπε: “Ναι, έλαβα χλωροκίνη μέσω κεντρικής γραμμής στο στήθος και τα δύο χέρια μου. Είχαν σχεδόν μια θανατηφόρα περίπτωση, θα είχα πεθάνει σίγουρα αν δεν ήταν η χλωροκίνη. Και πρόσθεσε: “Δεν σημαίνει ότι λειτουργεί για C19, αλλά ίσως καλύτερα από τίποτα”.

Δοκιμές με το φάρμακο

Το φάρμακο που σε μια παραλλαγή του πριν από 70 χρόνια νίκησε την ελονοσία δοκιμάστηκε στην Γαλλία σε ανθρώπους και αναμένονται τα αποτελέσματα των ερευνών.

Για τη χλωροκίνη έχουν γίνει δοκιμές με θετικά αποτελέσματα στην Κίνα από το Φεβρουάριο και έχουν δημοσιευθεί σε ιατρικά περιοδικά. Έτσι κι ο καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Didier Raoult (Ντιντιέ Ραούλτ), ανακάλυψε πως η ουσία υδρο-ξυχλω-ροκίνη που είχε αντιμετωπίσει πριν από 7 δεκαετίες την ελονοσία βελτιώνει πολύ την εξέλιξη της ασθένειας στους ανθρώπους.

Όπως έγραψε η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά στο twitter ” Ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκαν 600mg ημερησίως χλωροκίνης θεραπεύτηκαν σε 6 μέρες και δεν ήταν πια φορείς του ιού. Η κλινική δοκιμή έγινε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας όπου τώρα νοσηλεύεται βουλευτίνα του Μακρόν στην οποία χορηγείται η πειραματική θεραπεία”

Ο καθηγητής Ντιντιέ Ραούλτ δήλωσε “Βλέπετε πάνω τους θετικούς φορείς που δεν έλαβαν “Υδροξυχλωροκίνη”..σε έξι μέρες παρέμεναν φορείς. Ενώ όταν δίνεται Plaquenil (Υδροξυχλωροκίνη) σε έξι μέρες μόνο το 25% παραμένουν φορείς” εξηγεί. Η χλωροκίνη δοκιμάστηκε σε ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορονοϊό που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωρικίνης, 600 milligram ημερησίως επί μια εβδομάδα και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά και μίλησε για αυτά αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του Star, στενός συνεργάτης του καθηγητή Ραούλτ.

“Είχαμε τα αποτελέσματα στις πρώτες έξι μέρες ,οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στα τεστ του ιού. Οι ασθενείς δεν είναι πλέον μεταδοτικοί” εξηγεί ο Γιάννης Ρουσέλ, Ερευνητής Βιολογίας, Κλινικός Ερευνητής και στενός συνεργάτης καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ.

Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα. Τώρα οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορονοϊό. Τα αποτελέσματα της πολλά υποσχόμενης θεραπείας, βάσει της οποίας οι ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωρικίνη δεν είναι πια φορείς του ιού, άρχισαν να δημοσιεύονται από χθες.

Categories: Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *