Tsekouratoi.gr

H παρέα των τρελών στο internet

Ποιοι επιτρέπεται να σουβλίσουν αρνί την Κυριακή του Πάσχα – Αναλυτικά το σχέδιο της κυβέρνησης

Σχέδιο της κυβέρνησης:

Αυστηρότερα μέτρα έρχονται για την πανδημία του κορωνοϊού. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να ληφθούν ενόψει των εορτών του Πάσχα. Οι πολίτες οφείλουν να είναι υπάκουοι, διότι από το παραμικρό παραστράτημα μπορεί να δημιουργηθεί εξάπλωση του COVID-19. Έτσι, τα μέτρα για την πανδημία και τον περιορισμό των μετακινήσεων είναι μονόδρομος.

Μέτρα ψησίματος αρνιού

Το ψήσιμο του αρνιού είναι ένα παραδοσιακό έθιμο. Μάλιστα, κακά τα ψέματα, ο Έλληνας θα το βρει πολύ δύσκολο να του αντισταθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει κανόνες ακόμα και για το ψήσιμο του αρνιού. Ειδικότερα, το ψήσιμο στην περίπτωση που ο πολίτης μένει σε μονοκατοικία ή σε διαμέρισμα. Δηλαδή, που έχει ταράτσα δική του ή μεγάλο μπαλκόνι με εγκατάσταση για ψησταριά. Τότε, το έθιμο θα πραγματοποιηθεί, αυστηρά χωρίς καλεσμένους. Δηλαδή, μόνο τα μέλη της οικογένειας του οικοδεσπότη.

Από την άλλη μεριά, το σούβλισμα σε χώρους πολυκατοικιών ή υπαίθριους χώρους που μπορεί να έχουν πρόσβαση γείτονες και καλεσμένοι είναι πιθανό να απαγορευθεί. Σίγουρα, υπάρχει λογική σε αυτή την σκέψη. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς το ταμπεραμέντο του Έλληνα, που σίγουρα δε θα αρκεστεί σε χαιρετισμούς εξ αποστάσεως και αρνί με το μαχαιροπίρουνο.

Τελικά, φέτος το Πάσχα δεν θα δούμε κανένα αρνί σε σούβλα. Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθαρίζοντας ότι το αρνί θα μπει στον φούρνο. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εξαίρεση για όσους έχουν ιδιωτική αυλή ή ταράτσα. Εγώ είμαι από χωριό ξέρετε. Δεν υπάρχει σπίτι που να πάει κάποιος να ψήσει αρνί ή να βάλει κοκορέτσι και να μην μαζευτεί όλη η γειτονιά αργά ή γρήγορα».

«Άρα θα απαγορευθεί;» επέμεινε ο παρουσιαστής Γιώργος Παπαδάκης για να λάβει την εξής απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Εμείς θέλουμε τον συνωστισμό να αποφύγουμε, ο οποίος είναι δεδομένος σε αυτές τις συνθήκες. Ξέρετε τι γίνεται στις πιλοτές των πολυκατοικιών. Μην γελιόμαστε μεταξύ μας. Είναι ένα σημείο που θα μαζευτεί κόσμος», ήταν τα λόγια του.

«STOP» στις μετακινήσεις στο χωριό

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κυβέρνηση να αφήσει να συμβεί καμία μαζική μετακίνηση για το Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες του καθενός. Τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν και εξετάζεται μεγάλη αύξηση του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για όσους θελήσουν να αψηφήσουν την πανδημία και να μετακινηθούν στα χωριά τους.

Άλλωστε, υπάρχει η πιθανότητα να κλείσει η κυβέρνηση τα διόδια στα Εθνικά δίκτυα και να στήσει μπλόκα σε επαρχιακά δίκτυα που οδηγούν στης εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για όσους πιθανώς δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Μάλιστα, είναι πιθανό τις επόμενες μέρες να περιοριστούν κι άλλο οι μετακινήσεις και να καταργηθούν οι έγγραφες βεβαιώσεις, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται μόνο με την αποστολή sms. Όχι μόνο αυτό αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καθοριστεί και χρονικό όριο στις μετακινήσεις το οποίο θα ελέγχεται μέσω της ώρας που έχει σταλεί το μήνυμα.

Categories: Ειδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *