Tsekouratoi.gr

H παρέα των τρελών στο internet

9 προβλήματα υγείας που φαίνονται στα μάτια μας και δεν τους δίνουμε όση σημασία θα έπρεπε

Κατάσταση ματιών – Συμβουλές

για την υγεία: Η κατάσταση των ματιών φανερώνει σε πολλές των περιπτώσεων, ποια είναι η κατάσταση της υγείας ενός ασθενή. Δεν είναι τυχαίο, το γεγονός, πως οι γιατροί εξετάζουν τα μάτια του ασθενούς τους, ακόμη και αν εκείνος έχει ίωση. Όλα έχουν την εξήγησή τους.

Τι δείχνει η κατάσταση των ματιών σας

Έλλειψη βιταμινών: Η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα ή ερεθισμούς στα μάτια. Μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θολούρες. Ενημερώστε τον γιατρό σας για να αναζητήσετε τα αίτια. Έτσι, θα μπορέσετε παράλληλα να εμπλουτίσετε την καθημερινή σας δίαιτα με ό,τι έχετε άμεση ανάγκη.

Αλλεργίες: Αν έχετε φαγούρα σε ένα από τα μάτια σας, αν κοκκινίζει ή δακρύζει στα καλά καθούμενα, τότε πρέπει να αναζητήσετε τα αίτια σε κάποια αλλεργία. Καλό είναι να εντοπίσετε την πηγή. Το αποτέλεσμα θα είναι να προλαβαίνετε τα συμπτώματα. Συμπτώματα, τα οποία είτε είναι εποχικά, είτε έχουν να κάνουν με κάποιο υλικό ή φυτό, με το οποίο έρχεστε συχνά σε επαφή.

Τι επιπλέον δείχνει η κατάσταση των ματιών σας

Καταρράκτης: Αν αρχίσετε να βλέπετε κάποια χρώματα πιο ξεθωριασμένα σε βαθμό που είναι αντιληπτό, πρέπει να εξεταστείτε από οφθαλμίατρο. Η εξέταση θα πρέπει να αφορά παθήσεις των ματιών που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, όπως είναι ο καταρράκτης, και ίσως προλαβαίνετε να λάβετε τα μέτρα σας.

Πρόβλημα στο συκώτι: Όταν το λευκό τμήμα του ματιού αρχίζει και φαίνεται κίτρινο, ίσως και να συμβαίνει κάτι με το συκώτι σας, το οποίο πρέπει να εξακριβώσετε με τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να αντιμετωπίσετε όσο πιο άμεσα γίνεται.

Αυτοάνοσα νοσήματα: Τα αυτοάνοσα νοσήματα προκαλούν άξαφνη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτό επιτίθεται σε υγιή κύτταρα αντί για βλαβερά μικρόβια. Ένα τέτοιο είναι και το σύνδρομο Σιόγκρεν, το οποίο προσβάλλει τους αδένες που παράγουν σάλιο και δάκρυ. Με λίγα λόγια, αν η ξηρότητα στα μάτια σας συνδυάζεται με ξηροστομία, μπορεί να ευθύνεται η συγκεκριμένη πάθηση.

Τι άλλο δείχνει η κατάσταση των ματιών σας

Νόσος Αλτσχάιμερ: Η νόσος Αλτσχάιμερ σχετίζεται άμεσα με μια αμυλοειδή πρωτεΐνη, που ίχνη της δράσης της μπορεί να εμφανιστούν στον αμφιβληστροειδή του ματιού από πολύ νωρίς. Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια ή υφίστανται λόγοι κληρονομικότητας, ενημερωθείτε από τον γιατρό σας για το τι πρέπει να κάνετε.

Διαβήτης: Αν, κάπου κάπου, βλέπετε θολά, υπάρχει το ενδεχόμενο να πάσχετε από διαβήτη (τύπου 1 ή 2), αφού η αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σχετίζεται με διαταραχές στη λειτουργία του ματιού – συγκεκριμένα, την έκκριση των φυσιολογικών υγρών του. Οπότε, καλό είναι να κάνετε άμεσα τις απαραίτητες εξετάσεις και, αν χρειαστεί, να πάρετε την κατάλληλη αγωγή.

Τα υπόλοιπα που δείχνει η κατάσταση των ματιών σας

Υπέρταση: Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι πολύ δύσκολο να διαγνωστεί και ν’ αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Ένας οφθαλμίατρος, όμως, μπορεί να εντοπίσει βλάβες στο οπτικό νεύρο (ρήξη αγγείων), οι οποίες μπορεί να αποτελούν ισχυρή ένδειξη ότι έχετε υπέρταση, ώστε να κινητοποιηθείτε άμεσα.

Εγκεφαλικό: Ένα μίνι εγκεφαλικό, το οποίο συχνά δεν το καταλαβαίνουμε, μπορεί να προκαλέσει και αλλοιώσεις στην όρασή μας. Με μια σχολαστική οφθαλμολογική εξέταση, ο γιατρός μπορεί να εντοπίσει, μέσω την κατάστασης των αγγείων, αν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού ή νόσου των καρωτίδων.

Categories: Ειδήσεις

1 reply

Trackbacks

  1. Στο τέλος της καραντίνας | Tsekouratoi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *