Tsekouratoi.gr

H παρέα των τρελών στο internet

12 πράγματα που οι επιτυχημένες γυναίκες κάνουν διαφορετικά

Κάθε γυναίκα έχει το δικό της ορισμό της επιτυχίας. Αλλά υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που είναι κοινά στο μεγαλύτερο ποσοστό των επιτυχημένων γυναικών.


1. Είναι παθιασμένες με αυτό που κάνουν. 
Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν έχεις το κίνητρο να προχωρήσεις, να καινοτομήσεις και να ξεχωρίσεις στο χώρο εργασίας. Αλλά αν είσαι παθιασμένη με την καριέρα σου, η προσπάθεια που θα καταβάλλεις θα είναι ευχάριστη.
2. Δεν περιμένουν από τους εαυτούς τους ή από τους άλλους να είναι τέλειοι. Έρευνες έχουν δείξεις πως το να προσπαθείς να είσαι τέλειος οδηγεί σε δυστυχία. Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν πάντα να τα κάνουν όλα τέλεια. Το να «χτυπάς» τις αδυναμίες σου στον εαυτό σου θα αμβλύνει μόνο τις ικανότητές σου στην εργασία, για να μην αναφέρουμε την ψυχική υγεία σου.
3. Είναι συχνά αφεντικά.  
Πολλές επιτυχημένες γυναίκες έχουν συνειδητοποιήσει ότι εάν είναι αφεντικά μπορούν να θέσουν τους δικούς τους κανόνες. Και όταν θέσεις τους δικούς σου κανόνες, έχεις μεγαλύτερο έλεγχο και περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργήσεις το ιδανικό περιβάλλον εργασίας για εσένα και τους συνεργάτες σου.
4. Έχουν πετυχημένους γάμους ή δεν παντρεύονται καθόλου. 
Οι πετυχημένες γυναίκες γνωρίζουν τη σημασία και την αξία της συντροφικότητας.
5. Πιστεύουν ότι θα πετύχουν. 
Το να πιστέψεις ότι θα πετύχεις, όσο τρελό και αν ακούγεται, είναι το πρώτο βήμα  για να καταφέρεις τους στόχους σου. Η εμπιστοσύνη και η πίστη στον εαυτό σου είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά.
6. Δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα. 
Για να επιτύχεις στην καριέρα σου πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις αποφάσεις μόνο εκ του ασφαλούς. Οι επιτυχημένες γυναίκες δεν παίρνουν πρόχειρες αποφάσεις, αλλά ζυγίζουν τους κινδύνους.
7. Γνωρίζουν ότι η αποτυχία πάει χέρι-χέρι με την επιτυχία.  
Η αποτυχία είναι το σκαλοπάτι για την επιτυχία. Οι επιτυχημένες γυναίκες γνωρίζουν ότι δεν μπορείς να υπερέχεις όλη την ώρα. Για παράδειγμα, 12 εκδότες είχαν απορρίψει το πρώτο βιβλίο της J.K. Rowling, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε από το να συνεχίσει να το στέλνει.
8. Γυμνάζονται. 
Πολλές επιτυχημένες γυναίκες έχουν μιλήσει για την ανάγκη της άσκησης όχι μόνο για να διατηρούνται σε φόρμα, αλλά γιατί περιορίζει το στρες, απελευθερώνει ενδορφίνες και αυξάνει την ενέργεια.
9. Γνωρίζουν ότι οι λίστες με τα πράγματα που έχουν να κάνουν δεν θα ολοκληρωθούν και δεν έχουν πρόβλημα με αυτό. 
Μερικές φορές μπορεί να είναι πιο παραγωγικό να αποδεχόμαστε ότι απλώς δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τα πάντα. Μαθαίνοντας να εγκαταλείπουμε κάποιους στόχους, αρμοδιότητες και καθήκοντα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά απελευθερωτικό ορισμένες φορές.
10. Οργανώνουν μόνες τους τον χρόνο τους.
Οι περισσότερες επιτυχημένες γυναίκες δίνουν συνήθως προτεραιότητα στις δουλειές του σπιτιού και στο παιδί παρά στον εαυτό τους. Γνωρίζουν όμως επίσης ότι πρέπει να οργανώσουν τον χρόνο για τις δουλειές τους ακριβώς όπως οργανώνουν μία συνεδρίαση και δεν δέχονται καμία ακύρωση από μέρους τους.
11. Γνωρίζουν πώς να δημιουργούν σχέσεις και να τις διατηρούν. 
Η διατήρηση των σχέσεων και η δημιουργία νέων συμβάλλει στην ευτυχία καθώς και την καριέρα μελλοντικά.
12. Εκφράζουν ευγνωμοσύνη στους γύρω τους. 
Οι επιτυχημένες γυναίκες αναγνωρίζουν όσους τις στηρίζουν καθημερινά – τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο. Και η ευγνωμοσύνη τις κάνει καλύτερους ανθρώπους, αλλά παράλληλα ενισχύει την πίστη των υπαλλήλων.

Categories: Γυναίκες - Αντρες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *